14 tipuri de ambalaje, o singură mașină de ambalat Eurodac

 Inginerii Eurodac au realizat, pentru o companie din industria materialelor de construcții care comercializează organe de asamblare (dibluri, șuruburi, piulițe, șaibe, etc.), o mașină de ambalat cu cântar multihead cu 14 capete. Particularitatea proiectului a fost cuprinderea tuturor organelor de asamblare, a căror formă și mărime varia (de exemplu, de la șuruburi de la lungimea de 20mm până la 150mm) într-o varietate cât mai mare de formate ale pungilor și de organe de asamblare diferite, astfel încât schimbarea de la un format la altul să nu-i ia unui operator mai mult de cinci minute.

O provocare a fost și alegerea materialului pentru pungi care să fie suficient de rezistent pentru piesele metalice și ascuțite și determinarea formatului pentru a ocupa cât mai puțin spațiu la depozitare sau transport. Astfel, Eurodac a implementat ambalarea automată a organelor de asamblare la pungi într-un ambalaj flexibil multi strat cu bază din Polipropilenă.

Firma beneficiară a proiectului a dorit eficientizarea și diversificarea modului de ambalare a produselor prin automatizarea procesului. Și a obținut acest lucru 100%. Inginerii Eurodac au livrat sistemul de alimentare vibrant (buncăr vibrator cu electromagneți), transportorul cu cupe și mașina de ambalat verticală cu cântar multihead. Iar investiția a permis clientului să penetreze pe alte piețe din jurul României și să își crească cifra de afaceri.
 

Echipamente industriale performante si automatizari industriale proiectate conform cerintelor clientilor, pentru cresterea productivitatii din industriile: alimentara, farmaceutica, cosmetica, bunurilor de consum, materialelor de constructii, auto.